Siirry pääsisältöön
Hankelogot
Avaa päävalikko -ikoni

Saimaan saaristoreitti

Upea reitti läpi Saimaan saarien

Eteläisen Saimaan alueella kulkeva Saimaan saaristoreitti tarjoaa upean maisematien pyöräilijälle sekä mahdollisuuden tutustua ainutlaatuisiin kulttuurikohteisiin. Saimaan rantoja ja Salpausselkien mäntykankaita seurailevalla noin 160 km pituisella reitillä näet Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien nähtävyyksien lisäksi kolme viehättävää kirkonkylää Taipalsaarella, Ruokolahdella ja Joutsenossa. Yhdistämällä reittiin Savitaipaleen kierroksen näet idyllistä maalaismaisemaa sekä Kärnäkosken linnoituksen. Saimaan saaristoreitin varrella on myös useita Saimaa UNESCO Global Geopark kohteita, joissa kannattaa ehdottomasti vierailla!

Huom! Lauttaliput on ostettava aina  etukäteen, tarkasta aikataulut ja varaa liput täällä

Kesällä 2023 pyörälautta Rastin kyydissä pääsee retkeilemään Sarviniemestä Partakoskelle, Ilkonsaareen sekä Ruuhonsaareen. Sarviniemen ja Partakosken välinen reitti on yhdensuuntainen ja helppo yhdistää esimerkiksi pyöräilyretkeen! Lauttaliput myynnissä Matkahuollon verkkokaupassa. Lisätiedot täällä : ekvas.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esittelytekstin kuva

Vinkkejä pyöräilijälle

Yhdistämällä Saimaan Saaristoreittiin Savitaipaleen kierroksen näet idyllistä maalaismaisemaa, Partakosken ja Kärnäkosken linnoituksen.

Reitille kannattaa varata aikaa useampi päivä, sillä nähtävää on paljon. Geologiasta kiinnostuneelle Saimaa Geopark tarjoaa monta mielenkiintoista kohdetta. Alvar Aallon arkkitehtuuriin voi tutustua Imatralla, ja Lappeenrannan elävä linnoitusalue kiehtoo historiallaan. Retkikohteet sekä uimarannat kutsuvat rentoutumaan luontoon ja uimaan, ravintolat ja kahvilat nauttimaan paikallisia herkkuja. Reitin varrella voi yöpyä persoonallisissa hotelleissa, aamiaismajoituksissa tai telttaillen Saimaan rannalla. Sarviniemen ja Kyläniemen välinen matka tehdään pyörälautta Rastilla, ja näet lossimatkalla kenraali Alexander Suvorovin rakennuttaman Kutveleen kanavan.

Ruokolahden ja Utulan välisen osuuden voit polkea Äitsaaren maisematien kautta ja kulkea venekyydillä vesistön yli. Voit myös halutessasi pyöräillä mantereen kautta ja käydä katsomassa samalla Salpalinjan kiviesteitä Syyspohjassa.

Uniikkia mökkimajoitusta ja lähiruokaa, muista varata taukosi etukäteen!

Saimaan saaristoreitillä on hyvä pitää taukoa ja nauttia luonnonrauhasta. Reitin varrella toimii tällä hetkellä majoittajia, joille kaikille vaaditaan etukäteisyhteydenotto mikä haluaa varata majoituksen ja ruokailun. Seuraavana esitellään näistä muutamia. Ole yhteydessä suoraan majoittajaan, jos haluat yöpyä tai ruokailla.

Ojalan aittamajoitus

Kyläniemessä sijaitsevassa Ojalan aittamajoituksessa on neljä aittaa: kaksi kahden hengen ja kaksi kolmen hengen aittaa. Majoituksen lisäksi tarjolla on myös aamiaista ja illallista. Noin puolen kilometrin päässä on myös rantasauna, jota voi vuokrata erikseen.

Ojalan aittamajoituksesta on 1,3 kilometriä Saimaan saaristoreitille, 4,4 kilometriä Kyläniemen kalasatamaan ja 10 kilometriä Kyläniemen lossille. Tie Saimaan saaristoreitiltä Ojalan aittamajoitukseen on soratietä.

Varaukset etukäteen sähköpostilla osoitteesta info@liimattalanloma.fi tai puhelimitse numerosta 050 567 5946 / Anu.

Maatilamatkailu Hertta

Maatilamajoitus on viihtyisä tapa yöpyä ja tarjoaa matkailijalle ainutlaatuisen mahdollisuuden viettää yö hiljaisuudessa  kauniiden luonnonmaisemien ympäröimänä.Hertan maatilan rauhassa pääset nauttimaan elämäsi parhaista unista vanhaan navettaan rakennetuissa viihtyisissä huoneissa. Tule kokemaan aito maatilamajoitus koko perheen tai työporukan voimin, nautit varmasti!

Huoneet:

  • 2+1h huoneita 2kpl
  • 2h huoneita 1kpl
  • 3h aitta

Majoituksen hinta 40€ /henkilö. Hintaan sisältyy aamupala.

Varaa huone soittamalla puh. 040 052 4633

Onnelan lammastila

Majoitu Onnelan Lammastilalla. Paikka on kotoisa ja vastaanotto lämmin, että pidempäänkin varmasti matkailija viihtyisi. Saunan lämpö, pulahdus järvessä ja maittava ateria kotoisassa tuvassa tarjoavat rentoutuksen  pitkän pyöräilyreissun jälkeen.

Huomaa, että myös Onnelan Lammastila vaatii etukäteen yhteyden oton majoitus- tai ruokapaikkaa haluaville. Jos haluat pysähtyä täällä, ole yhteydessä etukäteen yrittäjään.

Onnelan lammastila puh: 050 5485123

 

Ripatin aitta

Utulassa, Saimaan rannalla sijaitsevassa aittamajoituksessa on kaksi erillistä huonetta, sauna+suihku, jääkaappi, grilli ja huvimaja.

Ripatin aitta sijaitsee Utulan kyläkaupalta pari km kyläniemen suuntaan ja n. 1,5 km hyväkuntoista mökkitietä Saimaan rantaan.

Varaukset etukäteen joko sähköpostilla ripatti.sinikka@gmail.com tai puhelimitse 0503504920 / Sinikka Ripatti.

 

Lisää Lappeenrannan ja Imatran seudun alueen tarjonnasta löydät gosaimaa.com sivustolta

Tutustu reittitietoon

Tutustu reitin varrella oleviin kohteisiin

Lataa saimaan saaristoreitin paperikartta (pdf)