Siirry pääsisältöön
Hankelogot
Avaa päävalikko -ikoni

Kohteet

Huuhanranta

Huuhanranta

Huuhanranta on listattu yhdeksi maan upeimmista hiekkarannoista ja se on 1,5 km pituisena yksi Saimaan suurimmista. Huuhanrantaa on sanottu myös ” Saimaan Rivieraksi”. Ranta on hienoa hiekkaa ja syvenee hitaasti, voit kahlata jopa 100 m päähän rannalta. Grillikatos palvelee sekä päivällä piipahtavia että leiriytyviä pyöräilijöitä.

www.saimaageopark.fi
www.ekvas.fi

Sarviniemi

Sarviniemi

Sarviniemi on pyöräreittien solmupiste, josta Rasti-lautta liikennöi Kyläniemeen sekä Puumalaan. Sarviniemessä on viihtyisä nuotiokatos ja niemen kärjessä esteetön näköalapaikka.

www.ekvas.fi
www.saimaageopark.fi

Rastinniemi

Rastinniemi

Kyläniemessä Rastinvirran itärannalla sijaitseva Rastinniemi on Saimaan hienoimpia retkikohteita. Rastinniemeen on noin 4 km Kyläniemen satamasta, josta 3 km hiekkatietä, mutta niemeen pyöräily kannattaa. Kaksi nuotiokatosta palvelevat omatoimisia retkeilijöitä, ja rantaviivaa riittää niemen molemmin puolin.

www.saimaageopark.fi

Jaa kokemuksesi somessa!
#saimaacycling #saimaansaaristoreitti

Imatra

Imatra

Saimaan saaristoreitti kulkee läpi Imatran ja et voi olla ohittamatta suomen vanhinta kansallismaisemaa. Näyttävä Imatrankoski ja sen rannalla oleva linnahotelli – Imatran Valtion hotelli, on upea kohde Saimaalla. Kosken alueella sijaitseva Kruununpuisto on vierailun arvoinen paikka ja kannattaa kiinnittää huomiota, kosken kohinan lisäksi myös kallioihin ja kiviin, joihin kuuluisat Imatran-kävijät ovat kaivertaneet nimikirjoituksiaan eri aikakausina. Imatran koski kuohuu kesäisin yleisönäytöksillä musiikin säestämänä. Imatralta löydät myös laajasti ravintolatarjontaa, näistä löydät tietoa gosaimaa.com. Ja yleisesti Imatran nähtävyyksistä, koskinäytöksistä ym. www.imatrainfo.fi

Lappeenranta

Lappeenranta

Vieraile reitillä samalla Lappeenrannassa, jossa kesäisin sympaattinen satama kahviloineen ja ravintolalaivoineen. Tunnettua vetyä sinun on maistettava täällä! Alle kolmen tunnin päässä Helsingistä sijaitseva Lappeenranta on upea kesällä. Kaupunkia on kuvailtu Etelä-Karjalan Monacoksi, mutta kuvauksen uskoo vasta, kun viettää Lappeenrannassa kesäpäivää. Poikkea samalla Lappeenrannan historiallisessa linnoituksessa, joka toimii myös monelle piknikpaikkana ylhäältä kukkulalta avautuvine Saimaa maisemineen. Linnoituksen läpi kulkee mukulakivikatu, jonka varrella on mm. museoita, kahviloita, puoteja.

Lappeenrannan aktiviteetit, kahvilat, majoitukset ja ravintolat gosaimaa.com
Matkailuinfo www.visitlappeenranta.fi

Taipalsaari

Taipalsaari

Taipalsaaren linnavuori on yksi Suomen monista linnavuorista, joka on rakennettu korkealle mäelle muinaiseksi puolustuslinnakkeeksi. Taipalsaaren Linnavuori on upea näköalapaikka, josta aukeaa henkeäsalpaavat näkymät Saimaalle. Linnavuoren korkein kohta on yli 40 metriä Saimaan pinnan yläpuolella. Matkaa Lappeenrannan keskustasta linnavuorelle kertyy noin kuusi kilometriä. Puolet Taipalsaaresta on Saimaata, joka houkuttelee ulkoilijaa upeine retkeilyreitteineen ja leiripaikkoineen viihtymään Saimaan kauniissa luonnossa.

www.visittaipalsaari.fi

Savitaipale

Savitaipale

Jos yhdistät reittiin vielä Savitaipaleen kierroksen voit nähdä upeat maalaismaisemat, kirkasvetisyydestään tunnetun Kuolimojärven, joka sijaitsee aivan Savitaipaleen keskustassa sekä esim. Kärnäkosken linnoituksen.

www.visitsavitaipale.fi

Saimaa UNESCO Global Geopark

Saimaa UNESCO Global Geopark

Saimaan saaristoreitin varrella on myös useita Saimaa UNESCO Global Geopark kohteita, joissa kannattaa vierailla. Saimaa Geopark sai UNESCO Global Geopark -statuksen keväällä 2021. Saimaa UNESCO Geoparkin 65 geokohdetta kertovat Suomen suurimman järven muinaisista ajoista. Rantakallioilla ja jyrkillä näköalapaikoilla matkailija pääsee siirtymään lähes kaksi miljardia vuotta taaksepäin. Reunamuodostumat, harjut, siirtolohkareet sekä hiidenkirnut muistuttavat viimeisimmästä jääkaudesta, joka päättyi noin 10 000 vuotta sitten.

Lisää näistä kohteista Saimaa Geoparkin sivulta www.saimaageopark.fi

Ruokolahti

Ruokolahti

Ruokolahti on pitäjä, joka aiemmin tunnettiin siellä vierailleesta leijonasta ja nykyisin myös hienoista pyöräilypuitteista. Kunnassa on Suomen pisin pumptrack, erinomaiset polkureitit sekä Saimaa Bikepark. Ruokolahden arvostettuja Geopark-kohteita ovat mm. Kummakivi ja Ruokolahden kirkonmäki.

www.visitruokolahti.fi

Majoituskohteet ja ravintolat/kahvilat reitillä: gosaimaa.com

Retkikohteet ja lautat: www.ekvas.fi