Saimaan saaristoreitti

Saimaan Saaristoreitti

Pyöräile Saimaan saaristomaisemiin!

Noin 156 kilometrin pituinen Saimaan saaristoreitti kulkee mannerjään muotoilemia suuria reunamuodostumia, Salpausselkiä, pitkin tarjoten matkan varrella Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien nähtävyyksien lisäksi kolme viehättävää kirkonkylää Taipalsaarella, Ruokolahdella ja Joutsenossa.

Yhdistämällä Saimaan Saaristoreittiin Savitaipaleen kierroksen näet idyllistä maalaismaisemaa, Partakosken ja Kärnäkosken linnoituksen.

Reitille kannattaa varata aikaa useampi päivä, sillä nähtävää on paljon. Geologiasta kiinnostuneelle Saimaa Geopark tarjoaa monta mielenkiintoista kohdetta. Alvar Aallon arkkitehtuuriin voi tutustua Imatralla, ja Lappeenrannan elävä linnoitusalue kiehtoo historiallaan. Retkikohteet sekä uimarannat kutsuvat rentoutumaan luontoon ja uimaan, ravintolat ja kahvilat nauttimaan paikallisia herkkuja. Reitin varrella voi yöpyä persoonallisissa hotelleissa, aamiaismajoituksissa tai telttaillen Saimaan rannalla. Sarviniemen ja Kyläniemen välinen matka tehdään pyörälautta Rastilla, ja näet lossimatkalla kenraali Alexander Suvorovin rakennuttaman Kutveleen kanavan.

Ruokolahden ja Utulan välisen osuuden voit polkea Äitsaaren maisematien kautta ja kulkea venekyydillä vesistön yli. Voit myös halutessasi pyöräillä mantereen kautta ja käydä katsomassa samalla Salpalinjan kiviesteitä Syyspohjassa.

Tutustu reittitietoon

Tutustu muihin reitin varrella oleviin kohteisiin